Little Lane Studio

Architects Pleysier Perkins Architects
Location: Australia, Melbourne
Year: 2018
Area: 60 m2
Photographs: Michael Kai
Certifications: Platinum

Bizarrely, the project started with the idea of creating room for a huge elephant sculpture on a roof! The elephant has not arrived, but in the meantime the green roof provides a lush view from the main house and deck.

21 Caldeiroa car parking

This small studio creates a work space for a professional couple and their kids, while an adjacent terrace provides a car space and outdoor entertainment area adjacent to a new deck. A curved concrete roof, brick wall and custom steel window give the building a surprising softness and provides a potential backdrop for an animal sculpture collection!

53517
Image by Michael Kai
53513
Image by Michael Kai

Raw, robust materials including recycled brick, concrete and timber were deliberately chosen in contrast to the weatherboard cottage and reflect the vernacular of the adjacent laneway.

53515
Image by Michael Kai
53514
Image by Michael Kai
More Project Images & Drawings
AD

Sign Up for Our Newsletter

Get the latest news and Green building inspirations. Join like-minded subscribers and receive our newsletter to your inbox.

Product Library

Related posts

Google Campus Dublin

The thriving campus of Google Ireland consists of four buildings located in the heart of Dublin’s historic docklands district. With over 47’000...
Loading btn

Bottle Sail

In the series of community development projects by 1+1>2 International Architecture JSC, in collaboration with research centers and public health development COHED,...
Loading btn

Bombay Sapphire Distillery, Laverstoke Mill

The gin-maker Bombay Sapphire commissioned the creation of the company’s first in-house production facility, which will also be open for members of...
Loading btn

HB Reavis UK Office

The new HQ focuses on wellbeing and productivity. International property developer HB Reavis moved into its new UK...
Loading btn